Abnormal Psychology in a Changing World 9th Edition By Nevid-Test Bank

- 24%

$37.97

Add to wishlistAdded to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare

  Format: Downloadable ZIP File

  Resource Type: Test bank

  Duration: Unlimited downloads

  Delivery: Instant Download

Add your review

Test Bank For Abnormal Psychology in a Changing World 9th Edition By Nevid

ISBN-10: 0205961711, ISBN-13: 978-0205961719

Multiple-Choice Questions

1. Which emotional concern has developed in the police photographer who described his
crime scene experiences?
a. anger c. fear
b. sadness d. loneliness

ANSWER: C
Diff: 1 Page: 2
Topic: Chapter Introduction
Textbook LO: Introduction
Skill: Factual

2. In “Cowering Under the Covers,” the woman with bipolar disorder
reports that when she goes beyond the stage of feeling exhilaration, she _________.
a. becomes manic
b. experiences calm
c. develops suicidal thoughts
d. argues with her husband

ANSWER: A
Diff: 2 Page: 3
Topic: Chapter Introduction
Textbook LO: Introduction
Skill: Factual

3. Thomas, the young man with paranoid schizophrenia and major depression,
experienced severe symptoms until he ______.
a. received two months of treatment in the psychiatric hospital
b. found the correct medication
c. underwent electroconvulsive therapy
d. was given a prefrontal lobotomy

ANSWER: B
Diff: 1 Page: 3
Topic: Chapter Introduction
Textbook LO: 1.1
Skill: Factual

4. An abnormal behavior pattern that is associated with states of intense emotional distress or an impaired ability to function is a(n) ______.
a. abreaction c. perceptual set
b. reaction formation d. psychological disorder

ANSWER: D
Diff: 1 Page: 3
Topic: Chapter Introduction
Textbook LO: 1.1
Skill: Factual

5. Abnormal psychology deals chiefly with ______.
a. diseases c. abnormal behaviors
b. traits d. problems of immaturity

ANSWER: C
Diff: 1 Page: 3
Topic: Chapter Introduction
Textbook LO: 1.1
Skill: Factual

6. The branch of psychology that deals with the description, causes, and treatment of abnormal
behavior patterns is ______ psychology.
a. abnormal c. evolutionary
b. social d. developmental

ANSWER: A
Diff: 1 Page: 3
Topic: Chapter Introduction
Textbook LO: 1.1
Skill: Factual

7. According to the World Health Organization, which of the 17 countries surveyed had the highest rates of diagnosable psychological disorders?
a. France c. Haiti
b. United States d. Latvia

ANSWER: B
Diff: 1 Page: 4
Topic: Chapter Introduction
Textbook LO: 1.1
Skill: Factual

8. The term mental disorder is derived from which of the following models?
a. epigenetic c. medical
b. sociological d. psychological

ANSWER: C
Diff: 1 Page: 4
Topic: Chapter Introduction
Textbook LO: 1.1
Skill: Factual

9. Who is affected by abnormal behavior?
a. Only those who are mentally ill themselves
b. Only those who are related to individuals with a mental illness
c. Only those who work with individuals with a mental illness
d. Virtually everyone

ANSWER: D
Diff: 1 Page: 4
Topic: Chapter Introduction
Textbook LO: 1.1
Skill: Conceptual

10. Nearly one in ______ Americans is directly affected by a diagnosable mental illness at some point
in their lives.
a. two c. four
b. three d. five

ANSWER: A
Diff: 3 Page: 3
Topic: Chapter Introduction
Textbook LO: 1.1
Skill: Factual

11. About one in ______ adult Americans experiences a diagnosable mental illness in a given year. a. two c. four
b. three d. five

ANSWER: C
Diff: 3 Page: 3-4
Topic: Chapter Introduction
Textbook LO: 1.1
Skill: Factual

12. What is the view about the medical model stated by the authors of your text?
a. It is not currently a prominent model for understanding abnormal behavior.
b. It puts the study of abnormal behavior directly in the purview of the field of psychology.
c. It provides terms such as “symptom” and “disease” which will be emphasized in the text.
d. It is a major contemporary model, but psychological and sociocultural perspectives also warrant consideration.

ANSWER: D
Diff: 2 Page: 4
Topic: Chapter Introduction
Textbook LO: 1.1
Skill: Conceptual

13. The ______ model considers abnormal behavior patterns to be symptoms of underlying illness.
a. biogenic c. sociocultural
b. behavioral d. medical

ANSWER: D
Diff: 1 Page: 4
Topic: Chapter Introduction
Textbook LO: 1.1
Skill: Conceptual

 

Abnormal Psychology Related Test Banks

Test Bank For Fundamentals of Abnormal Psychology 8th Edition By Comer

Test Bank For Abnormal Psychology in a Changing World 9th Edition By Nevid

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Abnormal Psychology in a Changing World 9th Edition By Nevid-Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abnormal Psychology in a Changing World 9th Edition By Nevid-Test Bank
Abnormal Psychology in a Changing World 9th Edition By Nevid-Test Bank

$37.97

X
Test Bank Goo
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart